Badania
Strona główna /
Badania
/ Horyzont Europa: FOODPathS - Co-creating the prototype 'Safe and Sustainable FOOD Systems PArTnersHip'
FOODPathS - Co-creating the prototype 'Safe and Sustainable FOOD Systems PArTnersHip', to międzynarodowy projekt badawczy finansowany w ramach Programu Ramowego Unii Europejskiej Horyzont Europa.
Liderem projektu jest Institut national de recherche pour l'agriculture, l'alimentation et l'environnement (INRAE) (Francja), a w skład zespołu wchodzi 10 jednostkek naukowo badawczych z 9 krajów państw europejskich:
- Aarhus University -Danish Centre For Food And Agriculture (DCA)
- Food Drink Europe
- Copa-Cogeca
- European Food Information Council (EUFIC)
- ICLEI - Local Governments for Sustainability (ICLEI)
- Food and Agriculture Organization (FAO)
- Forschungszentrum Jülich (FZ-Juelich)
- Institute of Rural and Agricultural Development of the Polish Academy of Sciences (IRWiR PAN)
- European Federating of Food Science and technology (EFFoST)
- INRAE Transfert (IT)
Polski zespół: liderem polskiego zespołu badawczego jest dr hab. Paweł Chmieliński. W skład zespołu wchodzą: dr hab. Barbara Wieliczko, dr Mirosław Drygas, dr Jakub Jasiński, dr Aleksandra Pawłowska.
Okres realizacji: 42 miesiące