Badania

Strona główna / Badania / Horyzont Europa: FOODPathS - Co-creating the prototype 'Safe and Sustainable FOOD Systems PArTnersHip'

FOODPathS - Co-creating the prototype 'Safe and Sustainable FOOD Systems PArTnersHip', to międzynarodowy projekt badawczy finansowany w ramach Programu Ramowego Unii Europejskiej Horyzont 2020.

 

Liderem projektu jest Institut national de recherche pour l'agriculture, l'alimentation et l'environnement (INRAE) (Francja), a w skład zespołu wchodzi 10 jednostkek naukowo badawczych z 9 krajów państw europejskich:

  • Aarhus University -Danish Centre For Food And Agriculture (DCA)
  • Food Drink Europe
  • Copa-Cogeca
  • European Food Information Council (EUFIC)
  • ICLEI - Local Governments for Sustainability (ICLEI)
  • Food and Agriculture Organization (FAO)
  • Forschungszentrum Jülich (FZ-Juelich)
  • Institute of Rural and Agricultural Development of the Polish Academy of Sciences (IRWiR PAN)
  • European Federating of Food Science and technology (EFFoST)
  • INRAE Transfert (IT)

 

Polski zespół: liderem polskiego zespołu badawczego jest dr hab. Paweł Chmieliński. W skład zespołu wchodzą: dr hab. Barbara Wieliczko, dr Mirosław Drygas, dr Aleksandra Pawłowska.

 

Okres realizacji: 42 miesiące

 

 

Powrót